16 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 13:59

10 και 11 χρόνια φυλακή για τη δολοφονία του Ν. Κυριακού, πριν 10 χρόνια Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μια υπόθεση ανθρωποκτονίας,  που συγκλόνισε τη Λήμνο πριν από 10 χρόνια,  έλαβε  οριστικό τέλος με την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Μυτιλήνης.                                                                                  Τότε, το 2006,  βρέθηκε νεκρός   στο Συνεργείο του,  το οποίο  βρίσκετε 5  χιλ. πριν το Μούδρο,  ο Νίκος Κυριακού, από τα Καμίνια, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών.  

Ήταν  δολοφονημένος με 2 σφαίρες στο κεφάλι, ενώ πριν ένα χρόνο είχαν τοποθετηθεί γκαζάκια με εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του. Όλα αυτά  έδειχναν  επαγγελματική δουλειά, ενώ η μητέρα του Κυριακού, κάτοικος Καμινίων, την οποία τότε επισκέφτηκα στο σπίτι της και μίλησε για το ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,    θεωρούσε υπαίτιους κάποιους συγχωριανού της, για κάποια κτηματική διαφορά ζήταγε, δε,  με επιμονή δικαίωση, ενώ φαινόταν σίγουρη για τους πραγματικούς ενόχους.

Το Μάη του 2013 με απόφαση του κακουργιοδικείο Μυτιλήνης καταδικάστηκαν τρία άτομα από την περιέχει  με 15 χρόνια φυλάκιση η δυο,  και με 10 χρόνια ο τρίτος όμως εγινε έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι,

Σήμερα 24/2/17 στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Μυτιλήνης βγήκε η τελεσίδικη απόφαση με 11 και 10 χρόνια φυλάκιση στους 2  για ηθική αυτουργία και με αναστολή  ο τρίτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Δίκη, και σ΄αυτήν,  ήταν  αρκετά μέλη της οικογένειας Κυριακού.  

Διαβάστηκε 3853 φορές