16 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 12:01

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΗΜΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΪΔΑ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΗΜΝΙΩΝ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΪΔΑ

                Όπως κάθε χρόνο τον Ιανουάριο γίνεται η Συνάντηση της ομοσπονδίας Λημνιών από το 1984 σε διαφορετικές πόλεις, φέτος ήταν η σειρά της Αδελαΐδας 21-22/17.

            Η πρώτη Συνάντηση έγινε το Σάββατο πρωί 8:30 με πλούσιο πρωινό που είχε πάρα πολλά Λημνιά φαγητά, καθίσαμε μέχρι τις 11, όπου μετά όλοι οι επισκέπτες αποχωρούν και μένουν μόνο τα τρία Συμβούλια, και διαβάζοντας τα πρακτικά του περασμένου χρόνου, ενημερώνει η Προεδρία τι έγιναν το χρόνο που πέρασε, μετά όλοι μαζί συζητάνε για το νέο έτος τι θα αποφασίσουν, πάντα κρατάει η Συνάντηση 3 ώρες και το κλίμα είναι πάντα φιλικό.

            Το βράδυ έγινε ο μεγάλος χορός σε πολυτελέστατη αίθουσα που ήταν κατάμεστη, στην "KRYSTAL FUNSEION CENTRAL" , δίπλα από το Λιμάνι, την Κουζίνα. Την ορχήστρα, την διευθύνει ο Λημνιός τραγουδιστής κ. Κώστας Μαγδανής, όπου χάριζε κέφι όταν τραγουδούσε Λημνιά τραγούδια! Χόρεψε και το συγκρότημα της Αδελφότητας , όπου ήταν υπέροχα να βλέπεις από 5 χρονών παιδιά ντυμένα με φορεσιές Λημνιές.

            Η βραδιά τελείωσε στις 2 πρωινή. Την Κυριακή έγινε πάλι η Συνάντηση στο HAL της Αδελφότητας από τις 11 έως τις 5 μ.μ., πάλι με χορό, φαγητά ψημένα στα κάρβουνα, και στις 5 η ώρα οι Πρόεδροι ευχαρίστησαν το κοινό, δώσανε ραντεβού τον Ιανουάριο του 2018 στην Μελβούρνη!

            Η Αδελαΐδα παρέδωσε την Προεδρία για 2 χρόνια στην Μελβούρνη.

            Την Κυριακή το βράδυ, το Σύδνεϋ πήγε σε ποδοσφαιρικό Club για βραδινό και συμπτωματικά ήρθε και ένα Λεωφορείο της Μελβούρνης που ήταν όλοι Κοντιατινοί και αρχίσανε όλοι μαζί πάλι τον χορό! Ο Λημνιός Χαράλαμπος ΑΕΡΑΣ πήγε και ζήτησε στην ορχήστρα να παίξει το μπουζούκι, έτσι και έγινε. Είναι αδύνατον να περιγράψω τι έγινε, τα συγχαρητήρια στον Χάρη Αέρα, που όλη τη νύχτα χάριζε κέφι, χορό και ωραία σχόλια.

            Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω το άξιο Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελαΐδας για την φιλοξενία της και την αγάπη τους. Ιδιαιτέρως στον Γιώργο Κοντό Μέλπω Γιαμαρέλο.

            Εύχομαι Καλή Αντάμωση το 2018 στην όμορφη Μελβούρνη!

Κ. Χαβάς

 

Η φωτογραφία είναι από τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Χαβά στο Facebook.

Διαβάστηκε 3389 φορές