16 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 19:45

ΣΚΥΛΟΙ ΣΤΙΣ ΟΡΝΙΘΕΣ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μύρινα 22-12-16

Με ένα μπαστούνι ήρθε στο Σταθμό κάποιος συμπολίτης μας και στο  ερώτημα μας

  "γιατί με μπαστούνι;"

" Για τους σκύλους"  απάντησε. Πηγαίνει κάποιες φορές για περπάτημα  και,  όπως μας εξήγησε,  τον έχουν  επιτεθεί σκύλοι, αδέσποτοι και  αμολημένοι από τα αφεντικά τους.

Εκεί όμως που το κακό έχει μια άλλη μορφή  και έγινα μάστιγα είναι στα χωριά,  όπου οι σκύλοι κάνουν σημαντικές ζημιές. Γιατί δεν είναι καθόλου λίγο να έχει κάποιος 15 κότες  να τις ταΐζει  καθημερινά και να τις βρίσκει όλες  πνιγμένες και μισοφαγωμένες από σκυλιά.

Η περίπτωση του φίλου Σαράντη, που ζει  χωρίς κάποιο σταθερό  εισόδημα  στην ΑγιαΣοφιά  με την Γυναίκα του και το παιδί  του, είναι αποκαλυπτική!

"Τώρα που αρχίσαμε να  παίρνουμε αυγά και θα σφάζαμε δυο  κότες για να κάνουμε Χριστούγεννα,  μας πρόλαβαν οι σκύλοι" , μας είπε!

 Οι φωτογραφίες που μας έφερε δείχνουν τις διάσπαρτες σκοτωμένων κότες…   Οι όρνιθες αυτές στην προσπάθεια τους να διαφύγουν από την επίθεση των σκύλων  είναι διασκορπισμένες και για αυτό οι φωτογραφίες του Σαράντη καταγράφουν  τα θύματα της σκυλίσιας επιδρομής σκορπισμένες μια - μια. (Φωτογραφία)

"Μερικές φορές, πρόσθεσε ο Σαράντης,  έχουν επιτεθεί και σε μένα και φοβάμαι για το παιδί , όταν γυρίζει από το Γυμνάσιο στο Μούδρο!

Ο Σαράντης πήρε τηλέφωνο  για να αναφέρει το περιστατικό στο Δασονομείο Λήμνου, όμως του απάντησαν ότι η προϊσταμένη έλειπε σε άδεια.

Εγώ,  με τη σειρά μου,  έκανα μια προσπάθεια να επικοινωνήσω με το Δασαρχείο Μυτιλήνης όμως το τηλέφωνο βούιζε  "εν τη ερήμω"  καθώς δεν απαντούσε κανείς…

Στο παρελθόν είχαμε ανάλογα και χειρότερα περιστατικά με πρόβατα, ελάφια κλπ. 

Ποια Αρχή θα βάλει τάξη σ΄αυτό το διαχρονικό πρόβλημα;      Η.Κ.

Διαβάστηκε 3210 φορές