15 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 12:06

ΟΧΙ 300 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ 100!!! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

        Ανοικτή Επιστολή - Τοποθέτηση

στην δημιουργία νέου πεδίου βολής στη Λήμνο

 

Τις τελευταίες ημέρες έγινε και εξακολουθεί να γίνεται πολύς θόρυβος και πολλά σχόλια γράφηκαν στα social media σχετικά με την πρόταση του στρατού για εκτέλεση βολών, με όπλα καμπύλης τροχιάς και τη δημιουργία ή μη πεδίου βολής στο φυλάκιο της Φισίνης.

Ως πρόεδρος της ΟΛΣΥ υπέγραψα την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τασσόμενος αρνητικά στη εν λόγω πρόταση. Μετά το θόρυβο που βλέπω να συνεχίζεται θέλω να επανέλθω και να σχολιάσω το αίτημα του στρατού και τα σχόλια διαφόρων φίλων .

  Μένα εξαιρετικό κείμενο ιδιαίτερα προσεγμένο και καλοδιατυπωμένο οι συντάκτες του αιτήματος του στρατού  προσπάθησαν να πείσουν για την αναγκαιότητα του αιτήματος  και την ορθότητα της επιλογής του χώρου για την δημιουργία ή μη νέου πεδίου βολών.

Στο κείμενο του αιτήματος όμως υπήρχαν και αριθμοί οι οποίοι δυστυχώς ή ευτυχώς, σκόπιμα ή μη είναι ανακριβείς. Αυτές τις ανακρίβειες δεν τις ανέδειξα μη επιθυμώντας να ρίξω λάδι στη διαφαινόμενη διαμάχη αλλά τελικά δεν θα το αποφύγω μετά τα υβριστικά σχόλια εναντίον των κατοίκων της ΝΑ Λήμνου.  Όπως γνωρίζετε δεν μου αρέσουν οι φωνές οι κραυγές και τα συνθήματα προτιμώ τα στοιχεία και τα επιχειρήματα. Επίσης, αφενός μου αρέσουν οι αριθμοί, αφετέρου γνωρίζω την περιοχή αυτή πάρα πολύ καλά.

Έχουμε λοιπόν:

α) Σύμφωνα με το αίτημα  του στρατού οι βολές θα γίνουν σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων και σε βάθος 300 μέτρων.

Απορία δική μου υπάρχει στην Ανατολική Λήμνο τέτοιο βάθος;  Η απάντηση είναι ΟΧΙ.  Ανατολικά της Λήμνου και μέχρι τα παράλια της Τουρκίας τέτοιο βάθος δεν υπάρχει. Αντιθέτως στην Ανατολική Λήμνο το βάθος της θάλασσας από τις Μέθωνες μέχρι τον Αγ. Στέφανο είναι το μικρότερο από οπουδήποτε αλλού. Σε απόσταση δε 5 ναυτικών μιλίων, παρά τις ισχυρισμούς του στρατού και φίλου συντοπίτη μας που το ισχυρίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το βάθος είναι περίπου 90 μέτρα . Ανατολικά της Λήμνου είναι η ΠΙΟ ΡΗΧΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μαθαίνω δε ότι και η Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Επαρχείο εγκρίνει την εκτέλεση βολών στο σημείο εκείνο σε βάθος 300 μέτρων. Φαίνεται πως ούτε η Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων ούτε το Επαρχείο γνωρίζουν το βάθος της θάλασσας στην περιοχή μας.

Και επειδή μου αρέσει να μιλάω με στοιχεία σας παραπέμπω στους ναυτικούς  βυθομετρικούς χάρτες της Λήμνου (που εμείς έχουμε στην κατοχή μας) αλλά αν δεν έχετε σας παραπέμπω στο http://webapp.navionics.com/#boating@7&key=iehrFayp%7BC   απ΄ όπου είναι η φωτογραφία την οποία επισυνάπτω.

β)  Σχετικά με την έκταση που θα απαιτηθεί για την εκτέλεση των βολών στο κείμενο –αίτημα, αναφέρεται ότι ο χώρος που θα απαιτηθεί είναι 300x100 μέτρα .

Δηλαδή 300*100=30000τμ  ή αλλιώς 30 στρέμματα. Ερώτηση δική μου. Είναι η έκταση του φυλακίου της Φισίνης 30 στρέμματα;  ΟΧΙ αγαπητοί μου δεν είναι ούτε η μισή.

Άλλωστε ο οποιοσδήποτε μπορεί να το δει και να το επιβεβαιώσει στο GoogleΕarth, δεν είναι μυστικό. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι  μιλάμε για νέο χώρο, μιλάμε για νέο μόνιμο πεδίο βολής σύμφωνα και με τον ορισμό του πεδίου βολής (ΦΕΚ  2355 / 23-8-2012, άρθρο 1) .

Αγαπητοί φίλοι με ανακρίβειες σκόπιμες ή μη δεν οικοδομούνται σχέσεις εμπιστοσύνης, δεν υπάρχουν συνεργασίες, δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.

Τέλος για όσους βιάστηκαν να διατυπώσουν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους κατοίκους της περιοχής και να βγάλουν πατριωτικές-εθνικιστικές κορώνες και κραυγές,    τους ενημερώνω ότι:

Το φυλάκιο και το Ραντάρ εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 1974, όχι σε δημόσιο χώρο αλλά σε ιδιοκτησίες Φισινιωτών και ο χώρος στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες ιδιοκτησίες χωρίς κανείς από τους ιδιοκτήτες να απαιτήσει την παραμικρή αποζημίωση. Σημειώστε ακόμη ότι στην περιοχή του κοινοτικού διαμερίσματος Φισίνης υπάρχει ήδη ένα πεδίο βολής, ένα Φυλάκιο με στρατιωτικό Ραντάρ και λίγα μέτρα ανατολικότερα υπάρχουν κεραίες ραντάρ για την μέτρηση της θαλάσσιας ρύπανσης.

 

  Υγ.  1

Για όσους βάζουν στο μυαλό τους σκέψεις ότι τα χωριά Αγ. Σοφιά, Φισίνη και Σκανδάλη έχουν λίγους κατοίκους, χωρίς οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα και ότι χωρίς αντιδράσεις μπορούμε να φυτέψουμε γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες ή να φτιάξουμε και άλλα πεδία βολής και να τους αποτελειώσουμε, αυτές τις σκέψεις ας τις βγάλουν απ το μυαλό τους.

 

Υγ.  2

Είχα γράψει το κείμενο αυτό όταν έμαθα ότι ο στρατός, ήδη από τον προηγούμενο μήνα έστειλε μηχανήματα και ίσως προετοίμαζε το χώρο. Για την ακρίβεια καθάρισε και ισοπέδωσε με μεγάλα μηχανήματα μεγάλη έκταση ανατολικά του φυλακίου της Φισίνης.  Ιδιωτική έκταση που δεν του ανήκει. (τι σας έλεγα ότι δεν χωράει το νέο πεδίο βολής στο φυλάκιο;) Υπήρξε μάλιστα διαμαρτυρία κατοίκου της Φισίνης για τη διέλευση των μηχανημάτων μέσα από το χωράφι του.

Η δημιουργία νέου μόνιμου πεδίου βολής μάλλον ξεκίνησε.

Καλώ το Δήμο Λήμνου να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να προστατεύσει την περιοχή.

 

                                                          Καραγιάννης Αντώνης

                                                     

 

Διαβάστηκε 4094 φορές