20 Μαΐου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 09:25

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μυρινα 11-11-16

Με τον Συνδυασμό του Δημ. Μαρινάκη να ψηφίζει ΟΧΙ (πλην 3-4 Συμβούλων που ψήφισαν ΝΑΙ και ΛΕΥΚΟ)   και το Συνδυασμό   με επικεφαλής το Δ.  Μπουλώτη να ψηφίζει ΝΑΙ και ΛΕΥΚΟ  και το Συνδυασμό Δ. Πινάκου  ( δύο Σύμβουλοι) να ψηφίζουν επίσης ΟΧΙ διαμορφώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10/11/16 μια σαφής   πλειοψηφία του  ΟΧΙ  στη δημιουργία στη Λήμνου Πεδίου Βολής  και στο αίτημα του  σημερινού Στρατιωτικού Διοικητή της 66 ΣΔΙ για βολές καμπύλης τροχιάς από μια περιοχή Νότια της  Εκκλησίας του Αγίου Σώζοντα  προς μια  θαλάσσια περιοχή 5 μίλια από την παρακείμενη Ακτή.

Το ΟΧΙ αυτό ενισχύθηκε και από την ψήφο των   παριστάμενων  Προέδρων των   Τοπικών Συμβουλίων οι οποίοι  ψήφισαν,  σε μεγάλο ποσοστό,  ΟΧΙ.  

Η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα  κράτησε σχεδόν 2 ώρες και έγινε με την παρουσία κατοίκων   της περιοχής της Φισίνης  και μελισσοκόμων που ανησυχούν από τις  προαναγγελθείσες από την  88 ΣΔΙ Βολές, γιατί θεωρούν ότι  θα δημιουργήσουν προβλήματα στην τοπική μελισσοκομία και θα συμβάλουν στην  περεταίρω υποβάθμιση της περιοχής. Υπήρχαν και άτομα που ήταν εκεί για να υποστηρίξουν το αίτημα για τις Βολές.

Μίλησαν όλοι όσοι ζήτησαν το  λόγο με χαρακτηριστικές τις παρεμβάσεις του Δημάρχου Δημ. Μαρινάκη ο οποίος  ήταν κάθετος στο ΟΧΙ στις Βολές  που θα είναι, όπως είπε,  η αρχή για μόνιμο Πεδίο Βολής! Τα επιχειρήματα του ήταν  πολλά όπως το ανεξέλεγκτο τέτοιων βολών, η αρνητική   εμπειρία από προηγούμενες Βολές στη Λήμνο, καθώς υπήρξε σοβαρός τραυματισμός  γυναίκας από άσκαστο  βλήμα. Στάθηκε επίσης ο Δήμαρχος  στο γεγονός  ότι το νησί τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται τουριστικά και μάλιστα φέτος με αύξηση του 16% ξεπερνώντας εκείνη την παλιά πανελλαδική εικόνα  ενός τόπου  με κυρίαρχη την στρατιωτική παρουσία.  Ζήτησε η εκπαίδευση  του στρατιωτικού προσωπικού να συνεχίσει να γίνεται  όπως τα τελευταία 10 χρόνια  σε οργανωμένα Πεδία Βολής εκτός Λήμνου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε, με παρέμβαση του  και ο Πρόεδρος  του Δ.Σ  Παναγ.  Μαυροθαλασσίτης.

Και ενώ το ΟΧΙ είχε ένα σαφή προσανατολισμό,  αναπτυξιακό κατά κύριο λόγο,  αλλά και  της αποφυγής ατυχημάτων  και προστασίας μιας περιοχής που είναι χαρακτηρισμένη ως  NATURA, η  άλλη πλευρά του ΝΑΙ, προφανώς θεωρούσε ότι όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν ενώ η άσκηση βολής για τη δοκιμή οπλικών συστημάτων, όπως αναφέρει ο Ταξίαρχος,   θα  ενισχύσει  την  αμυντική ικανότητα της περιοχής, όμως αυτό το επιχείρημα αναιρείται από το γεγονός ότι επί 10 χρόνια οι βολές γινόταν εκτός Λήμνου.   

 Ο συγκεκριμένος σημερινός Στρ.  Διοικητής,  και ενώ στην προηγούμενη Συνεδρίαση το Δημ. Συμβουλιο με ομόφωνη απόφαση του ήταν αρνητικό  στην επαναφορά στη Λήμνο των Βολών,  άσκησε ένα είδος προσωπικής πολιτικής καθώς,  μετά την απόφαση,  απέστειλε στους Δημοτικούς Συμβούλους   επιστολή, παρακάμπτοντας το Δημοτικό Συμβούλιο  και σε  3 πυκνογραμμένες σελίδες  δίνει   όλα τα στοιχεία  των προτεινόμενων Βολών!   Στην επιστολή αυτή κάνει και  μια δημόσια  ανάλυση της επικινδυνότητας  των ελληνοτουρκικών σχέσεων,  μετά τις δηλώσεις Ερντογάν  για τη συνθήκη της Λωζάννης (!) κάτι που νομίζουμε ότι,  όπως και οι λεπτομέρειες  των βολών,  πρέπει να είναι ένα εσωτερικό ζήτημα της Διοίκησης.  Αν μάλιστα ευσταθεί και  αυτό που ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Διοικητής κάλεσε κάποιους Συμβούλους μετά την επιστολή και για καφέ, τότε έχουμε μια ευθεία  Βολή (και όχι  καμπύλης τροχιάς όπως θα είναι οι Βολές στον Άγιο Σώζοντα) στη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Άλλωστε κάπως έτσι το αντιλήφθητε η Δημοτική Σύμβουλος Μάγδα Τούφου και κατήγγειλε την επιστολή που έλαβε προσωπικά.   

 Ηλ. Κότσαλης

Διαβάστηκε 2884 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 13:43