15 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 20:50

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Μύρινα 7/11/16

 Μετά από περίπου δέκα και παραπάνω χρόνια   ένα θέμα που τότε είχε λυθεί επανέρχεται και μας φοβίζει… Είναι το Πεδίο Βολής,  το οποίο κάποτε είχε ξεσηκώσει τους κατοίκους του Νησιού  και τώρα επανέρχεται.

Τότε οι βολές,  ακόμη και βαρέων όπλων, γινόταν στην περιοχή Φαλάκρα, κοντά στην Ατσική  και στο Προπούλι, ενώ γινόταν βολές και στο Κέρος,  εκεί που τώρα έχει αναπτυχθεί ένας  κλάδος πολύ  δυναμικού τουρισμού και κρατά ζωντανή  την περιοχή αυτή.  Βεβαίως αυτή η πολύ σημαντική εξέλιξη δεν θα είχε καμιά τύχη αν δεν σταματούσαν έγκαιρα οι βολές εκεί.

Τώρα  έρχεται η σημερινή Στρατιωτική Διοίκηση Λήμνου  και ανακοινώνει Βολές σε μια περιοχή ανάμεσα στον Άγιο Σώζο και  στο ακρωτήριο Αγία Ειρήνη, κοντά στα χωριά Φισίνη, Σκανδάλη, ΑγιαΣοφιά.

Για την υπόθεση αυτή πριν από δυο μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου είχε πάρει ομόφωνη αρνητική απόφαση,  θεωρώντας ότι οι βολές  πρέπει  να  εξακολουθήσουν να γίνονται σε οργανωμένα Πεδία Βολής εκτός Λήμνου, όπως γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια.

Παρά την απόφαση αυτή η Στρατιωτική Διοίκηση επανέρχεται και αναγγέλλει βολές για τα  μέσα του Δεκέμβρη.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  της Πέμπτης 10 Νοέμβρη  ανάμεσα στα  άλλα θέματα έχει  τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για την επερχόμενη Βολή.  Με δεδομένη  την προηγούμενη αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό που λογικά θα συζητηθεί τώρα είναι οι δράσεις που θα αναπτύξει η Δημοτική Αρχή για να μη  γυρίσουμε ξανά στα ίδια,  τα προ δεκαετίας,  που έφεραν  σε αντιπαράθεση, με πανό και αντεγκλήσεις,  το κόσμο του Νησιού με τις εκτελούμενες βολές.    Θυμίζουμε ότι   τότε ο  Δήμος  Ατσικής  είχε τεθεί επικεφαλής δυναμικών λαϊκών κινητοποιήσεων στις οποίες  μετείχε όλη η Λήμνος.

Είναι σημαντικό πολίτες και Φορείς με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, like                 κλπ  καθώς και  ανακοινώσεις να εκφράσουν την αντίθεση τους στην προοπτική η Λήμνος να γυρίσει ξανά  σε εκείνη την εποχή που το όνομα της ήταν συνώνυμο με τη "στρατικοποίηση" …

                                                                               Η. Κότσαλης

Διαβάστηκε 2696 φορές