19 Ιουνίου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 09:10

ΝΕΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ 

ΕΔΡΑ ΜΥΡΙΝΑ

ΤΗΛ: 6946 442210                                                                  

Μύρινα 25-10-16     

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου έγινε η μετεγκατάσταση από το Δήμο των 70 περίπου αδέσποτων σκύλων στο νέο διαμορφωμένο δημοτικό κυνοκομείο με τη συνεργασία εθελοντών φιλόζωων.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου είναι ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα εφόσον αυτό είναι μια προσωρινή λύση έως ότου αποκατασταθούν όλα τα ζώα με υιοθεσίες ή επανεντάξεις. Το νέο κυνοκομείο φυσικά δεν πληροί τις προδιαγραφές του νόμου και θα παραμείνει παράνομο αλλά η δημιουργία του επιβαλλόταν καθώς τα ζώα έπρεπε να μεταφερθούν λόγω των εργασιών που πρέπει να προχωρήσουν στο μέρος όπου στεγάζονταν τα ζώα μέχρι τώρα.

Οι νέες συνθήκες διαβίωσης των ζώων - βεβαίως δεν είναι οι ιδανικές - αλλά είναι αισθητά καλύτερες, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Αναμένουμε από το Δήμο να ορίσει υπεύθυνο άτομο για τη διαχείριση του νέου κυνοκομείου και να προχωρήσει στη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου, το οποίο είναι το σημαντικότερο βήμα για την ουσιαστική διαχείριση των αδέσποτων του νησιού μας.

Εμείς από την πλευρά μας ετοιμάζουμε συγκεκριμένες προτάσεις προς το Δήμο και την 5μελή επιτροπή οι οποίες θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση του κυνοκομείου και στην καλύτερη δυνατή αποκατάσταση όλων των ζώων.

Χαιρόμαστε που ο Δήμος μας δραστηριοποιείται ενεργά στο θέμα των αδέσποτων και ευελπιστούμε σε μια μελλοντική Λήμνο χωρίς αδέσποτα!

Διαβάστηκε 2738 φορές